0485-523000 info@coxboxmeer.eu

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

kabouterbos

+/- 15 min bereidingstijd

Ingrediënten:

  • 1 ei per kind
  • 1 ijsbergsla
  • 1 tomaat per kind
  • 1 komkommer
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt of lactose vrije Griekse yoghurt
  • Handje bieslook
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel mayonaise

Bereidingswijze:

Kook de eieren, afhankelijk van de grootte, in 4-5 minuten half hard.

Laat ze vervolgens ‘schrikken’ door ze onder de koude kraan te houden. Leg even opzij.

Maak de yoghurtdressing door yoghurt met de mayonaise, citroensap en bieslook te mengen. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Vul de bordjes met een laagje ijsbergsla, bedek de randen met plakjes komkommer.

Pel de eieren en snijd zowel boven als beneden de kantjes eraf, zodat je het ei plat in het bordje kan zetten

Snijd de zijkanten van de tomaat en leg deze bovenop je eieren, dit is nu je paddenstoel.

De rest van de tomaten kun je in blokjes snijden en verdelen over de salade.

Dip een satéprikker in de yoghurtsaus en maak stippen op de paddenstoel.

Serveer de rest van de dressing bij de salade.

Cox Kabouterbos

Ottersumse Bobotie

+/- 35 min bereidingstijd
Glutenvrij

Ingrediënten:

  • 400 gram (runder)gehakt
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 appel
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • cashewnoten
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • zout en peper
  • 1,5 kop zilvervliesrijst
  • 2 handjes rozijnen

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de ui en de teen knoflook fijn. Maak de bonen schoon en kook deze beetgaar in ruim water. Giet af en laat goed
uitlekken. Snijd de appel in blokjes. Meng de Griekse yoghurt met de melk en het ei en klop goed door elkaar. Zet aan de kant. Verwarm in een ruime pan wat boter of olie. Fruit de ui en de knoflook en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt rul mee. Voeg de kruidenmix toe aan het gehakt en meng het goed door. Voeg de bonen en de blokjes appel toe en
verwarm het al omscheppend een paar minuten mee. Haal de pan van het vuur. Schep het ei-yoghurt mengsel door het gehaktmengsel en schep het over in een ovenschaal. Bestrooi de ovenschotel met wat cashewnootjes. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten.
Kook ondertussen de rijst gaar samen met de rozijnen.
Serveer de Ottersumse Bobotie samen met de rijst.

Cox Bobotie

Cox Burger Speciaal 2 personen

30 min bereidingstijd
Lactosevrij

Ingrediënten:

  • 1 grote courgette
  • 1 ei
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 100 gram speltmeel
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt (of lactosevrije Griekse yoghurt)
  • 4 portabella’s
  • rucola
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie 1 zakje verse friet van Quiks

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rasp de courgette. Leg de courgetterasp in een theedoek en knijp het vocht eruit.
Klop het ei los en pers één knoflookteen. Meng dit met de courgetterasp en het speltmeel en vorm hier 2 burgers van.
Pers de andere knoflookteen en roer door de Griekse
yoghurt met wat peper en zout en wat citroensap en
1 eetlepel gedroogde peterselie.

Smeer de portabella’s in met wat olie, bestrooi met wat peper en zout, bak de portabella’s circa 15 minuten op een rooster in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Zorg dat er een plaat onder het rooster ligt voor het vocht dat uit de portabella’s komt.

Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de courgetteburgers ongeveer 7 minuten aan beide kanten tot ze gaar zijn.
Bouw de burger als volgt op: leg een portabella ondersteboven op het bord, dan een laagje rucola sla, leg hierop de
courgetteburger, doe hier een flinke lepel knoflooksaus op en maak af met de tweede portabella.

Serveer samen met de verse friet en smullen maar!

Coxburger Speciaal

Mangotaart

Glutenvrij
Lactosevrij

+/- 60 min bereidingstijd

Ingrediënten:

  • 5 dadels
  • 85 gram plantaardige boter
  • 25 gram lijnzaad
  • 125 gram glutenvrije havermout
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 600 gram lactosevrije roomkaas
  • 1 citroen
  • 250 ml lactose vrije slagroom (ongezoet)
  • 60 gram poedersuiker
  • 5 gelatine blaadjes
  • 2 mango’s

Bereidingswijze:

Smelt de boter in een pannetje.
Maal de havermout, dadels, lijnzaad en speculaaskruiden samen met de gesmolten boter met een staafmixer of in een keukenmachine.

Leg een vel bakpapier op de bodem van een taartvorm (met een diameter van ca. 24 centimeter) en verdeel het koekmengsel hierover. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem even in de koelkast. Week de gelatineblaadjes minimaal 5 minuten in koud water.

Doe ondertussen de slagroom in een pannetje en verwarm kort.
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de verwarmde slagroom. Meng goed door elkaar en laat dan afkoelen. Doe de roomkaas met de poedersuiker in een beslagkom en mix kort door tot je een mooi glad mengsel hebt.

Knijp de citroen uit en voeg het sap samen met de slagroom toe aan de roomkaas. Mix door elkaar. Snijdt de mango in blokjes en pureer deze helemaal glad. Haal ondertussen de bodem uit de koelkast en schep het roomkaasmengsel hierover.

Tot slot verdeel je de mango puree over de bovenkant van de taart. Zet de mango taart in de koelkast en laat minstens 3 uur opstijven. Versier de taart met leuke decoratie voor een extra leuk effect.

Cox Mangotaart

Bananenbrood

+/- 60 min bereidingstijd
Glutenvrij

Ingrediënten:

  • 200 gram amandelmeel
  • 4 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 1 theelepel bakingsoda +citroensap of 1,5 theelepel bakpoeder
  • Snuf zout
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 handjes rozijnen
  • 3 dadels

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden

Hak de dadels en chocolade grof.

Prak de bananen tot een papje

Doe alle ingrediënten in de kom en mix enkele seconden tot een glad beslag

Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier

Giet het mengsel in de vorm

Zet de cakevorm in de oven en bak het bananenbrood in 50 minuten gaar

Haal het bananenbrood vervolgens uit de oven, laat iets afkoelen en snijd vervolgens in plakken

Cox Bananenbrood

worteltjestaart

Glutenvrij
+/- 65 min bereidingstijd

Ingrediënten:

  • 400 gram wortelen
  • 125 gram walnoten of pecannoten
  • 300 gram boekweitmeel
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • 1 banaan
  • 1 lepel baking soda + citroensap of 1,5 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels honing
  • 3 dadels
  • 2 theelepels kaneel
  • 75 gram rozijnen
  • 250 gram roomkaas
  • 20 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bodem van een springvorm (circa 24 centimeter) met bakpapier en vet de randen in met wat boter of olie.
Rasp de wortelen en hak de walnoten en de dadels grof.

Mix met een keukenmachine de eieren, de honing, dadels en een snuf zout tot een geheel.

Mix vervolgens voorzichtig de olie door het eimengsel.
Meng het boekweitmeel, de kaneel en het bakpoeder bij het eimengsel en mix dit tot een glad beslag.

Schep vervolgens de wortelrasp, rozijnen en 75 gram walnoten/ peacannoten door het beslag.
Giet het beslag in de springvorm en bak de taart in

Meng terwijl je de taart laat afkoelen de roomkaas, boter en poedersuiker tot een glazuur. Verdeel vervolgens het glazuur over de bovenkant van de taart en maak af met de rest van de walnoten en wortel rasp als topping!

Hamburger 4 personen

30 min bereidingstijd

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 4 hamburgers (runderhamburgers, maasburgers of BBQ-schijven)
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 20 gram bieslook fijn
  • 1 bakje veldsla
  • 1 bakje gekruide feta kaas

Bereidingswijze:

Snijd de komkommer in dunne slierten met een dunschiller of kaasschaaf en snijd de cherrytomaten in kwarten, de

avocado in plakjes en de rode ui in halve ringen. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de rode ui 5 minuten. Voeg na 5 minuten de hamburgers toe bij de uien en bak het geheel nog zo’n 7 tot 9 minuten. Meng de mayonaise met de yoghurt. Hak de bieslook fijn en voeg dit toe aan het mengsel. Breng op smaak met een snuf zout en peper. Verdeel de

veldsla, de komkommer, de tomaatjes, de ui, feta kaas en de avocado over 4 borden. Maak de salade af met de

hamburger en de mayonaise-yoghurtsaus. Serveer samen met oven- of airfryer frietjes en smullen maar!

*Dit recept kun je heel eenvoudig ook lactose vrij maken door de Griekse yoghurt te vervangen door lactosevrije Griekse yoghurt en de feta kaas weg te laten.

Cox Hamburger

boxmeerse kapsalon

+/- 60 min bereidingstijd

Ingrediënten:

  • 1 zak quiks verse friet of quiks rustique friet
  • 1 ijsbergsla
  • +/- 700 gram kip shoarma
  • 4 (rode) paprika’s
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje griekse yoghurt 150 ml
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • Takje peterselie
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 trosje cherry tomaatjes
  • 1 bakje gekruide fetakaas blokjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een ovenschaal met bakpapier
Snijd de bovenkanten van de paprika eraf en hol de paprika’s uit. Laat de paprika’s circa 25 minuten in een ovenschaal gaar/zacht worden. Bak intussen in een koekenpan de
kipshoarma. Snijd de ijsbergsla fijn en verdeel over een salade schaal. Voeg wat fetakaas blokjes toe, rode uien reepjes en wat gehalveerde cherry tomaatjes.
Bereid de verse frietjes zoals vermeld op de verpakking (oven, frituur of airfryer). De oven of airfryer is het meest verantwoord 😉
Meng de griekse yoghurt samen met de 3 eetlepels mayonaise, een vleugje citroensap en een uitgeperst teentje knoflook samen in een kom.

Hak de peterselie fijn en meng dit door de knoflook saus heen.
Vul de paprika met de kipshoarma en gebruik een flinke eetlepel knoflooksaus als topping. Ter decoratie kun je de bovenkant van de paprika erop leggen.
Serveer samen met de frietjes en de ijsbergsalade en ga tot slot lekker genieten van dit verrassende gerecht!

lasagne

+/- 60 min bereidingstijd
Glutenvrij

Ingrediënten:

  • 400 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 2 bolletjes solo knoflook
  • 1 courgette
  • 2 winterwortels
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • 1 x kyknos geconcentreerde tomatensap 500gr
  • 1 bouillonblokje of 2 theelepels poeder (liefst zonder gist)
  • flinke scheut rode wijn (je kunt de rode wijn eventueel ook weglaten)
  • 1 zakje millies kruiden voor tomatensaus
  • zout en peper
  • glutenvrije (of volkoren) lasagnebladen
  • 1 x kyknos zongerijpte baby tomaatjes in tomatensaus
  • 1 á 2 bollen mozzarella
  • 150 gram geraspte kaas
  • gedroogde peterselie
  • gedroogde oregano

Bereidingswijze:

Snipper de ui en knoflook. Snijd de winterwortel, courgette en paprika in fijne blokjes en de champignons in plakjes. Verhit wat boter of olie in een ruime pan. Fruit de ui en knoflook glazig. Voeg alle gesneden groenten toe en roerbak even mee. Rul het gehakt door de groenten en blus af met een flinke scheut rode wijn. Voeg het bouillonblokje, de tomatensauskruiden, de kyknos tomatensap toe en maak op smaak met zout en peper. Proef tot je de gewenste smaak hebt. Laat de saus een minuut of 10 op laag vuur wat inkoken tot een lekkere, stevige saus.
Neem een ovenschaal en verdeel een dunne laag saus over de bodem. Dek af met lasagnebladen. Verdeel opnieuw een laagje saus over de bladen. Herhaal dit tot je 3 lagen lasagnebladen hebt in je ovenschotel. Dek af met een laag van de groentesaus. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de lasagne.

Voeg nu de kyknos zongerijpte baby cherrytomaatjes in tomatensaus toe en verdeel over de mozzarella.
Strooi het geheel nu af met de geraspte kaas en eindig met wat peterselie en oregano
Schuif de lasagne in een voorverwarmde oven op 160 graden en bak de lasagne in 35 minuten mooi bruin en gaar. Combineer met een heerlijk frisse salade en smullen maar!

Eet Smakelijk!
Xxx van de dames Cox

Cox Lasagne

cheesecake

+/- 210 min bereidingstijd

Ingrediënten:

  • 5 dadels
  • 85 gram roomboter
  • 25 gram lijnzaad
  • 125 gram havermout
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 600 gram roomkaas
  • 1 citroen
  • 250 ml slagroom (ongezoet)
  • 75 gram poedersuiker
  • 50 gram witte chocolade
  • 5 gelatine blaadjes
  • 125 gram blauwe bessen
  • 125 gram frambozen

Bereidingswijze:

Smelt de boter in een pannetje.
Maal de havermout, dadels, lijnzaad en speculaaskruiden samen met de gesmolten boter met een staafmixer of in een keuken machine. Leg een vel bakpapier op de bodem van een taartvorm (met een diameter van ca. 24 centimeter) en verdeel het koekmengsel hierover. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem even in de koelkast.
Week de gelatineblaadjes minimaal 5 minuten in koud water.
Doe ondertussen de slagroom in een pannetje en verwarm kort. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de verwarmde slagroom. Meng goed door elkaar en laat dan afkoelen.
Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie (boven een pannetje met kokend water). Doe de roomkaas met de poedersuiker in een beslagkom en mix kort door tot je een mooi glad mengsel hebt. Knijp de citroen uit en voeg het sap samen met de slagroom en de gesmolten chocolade toe aan de roomkaas. Mix door elkaar.

Verwarm het fruit met een eetlepel water in een pannetje en pureer zodat er een saus ontstaat (bewaar nog wat fruit voor de bovenkant van de cheese cake ) Haal ondertussen de bodem uit de koelkast en schep het cheesecakemengsel hierover. Verdeel hierover de saus in kleine klodders. Maak dan een mooie swirl door met een satéprikker door het beslag heen te roeren. Zet de cheesecake in de koelkast en laat minstens 3 uur opstijven. Maak de cheesecake af met het verse rode fruit en een vleugje poedersuiker.

Cox Cheesecake
Skip to content